Kommunchef Norbergs kommun

Information

Arbetsgivare: Norbergs kommun
Ort: Norberg
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

29 mar
Sök jobbet

Du är välkommen till den lilla kommunen med närhet till det stora. Våra verksamheter speglas av ett stort engagemang bland medarbetarna, korta beslutsvägar och gemenskap. Vill du vara en del av detta är du varmt välkommen.

Norberg – Låt dig överraskas av ett rikt kulturliv, sevärdheter, evenemang, natur och annorlunda upplevelser för både kropp och själ. Här finns gamla bergsmansgårdar, rustika lägenheter i historiska byggnader, även vanliga hus och lägenheter finns att tillgå.

Då nuvarande kommunchef går vidare till nya utmaningar söker nu Norbergs kommun en samverkansinriktad och tydlig ledare med förmågan att fatta modiga beslut och samtidigt skapa trygghet för organisationen i det dagliga arbetet. Uppdraget ställer höga krav och det är ett stort ansvar men samtidigt en fantastisk möjlighet att vara delaktig i att driva och utveckla Norbergs kommun.

Som kommunchef är du direkt underställd kommunstyrelsen och har det yttersta ansvaret för kommunens verksamhet. Du har en god förståelse för arbetet i politiskt styrd organisation och ansvarar för att de politiska besluten verkställs, att budget-, resultat- och verksamhetsuppföljning sker samt att de rapporteras i enighet med kommunens övergripande mål och beslut.

Som kommunens ledande tjänsteman ska du fortsätta utveckla en dynamisk organisation med fokus på både interna och externa uppdrag. Det interna uppdraget består bland annat av att leda kommunkoncernens verksamheter samt kommunens ledningsgrupp så att samtliga ledare och verksamheter styr mot de mål som politiken beslutat om. I det externa är samverkan ett av Norbergs kommuns ledord. Det utåtriktade arbetet mot medlemskommunerna och andra samverkanspartners är en självklarhet i din vardag som kommunchef hos oss.

Vi söker en helhetsorienterad ledare som kan skapa dynamik och driva strategisk verksamhetsutveckling. Du ska vara nytänkande, drivande och ha ett inspirerande och coachande sätt att leda likväl som du ger stabilitet, trygghet och struktur.

Som ledare är du van att jobba med ständiga förbättringar och tydligt skapa, definiera, och kommunicera ut det spelutrymme som finns. Som person är du även lyhörd och den som lyfter blicken samt utmanar och ifrågasätter invanda mönster och sätt att arbeta på.

Kvalifikationer
Högskole- eller universitetsexamen företrädesvis inom juridik och/eller ekonomi samt gärna med någon form av ledarutbildning.
Några års erfarenhet av ledarskap inom offentlig eller privat verksamhet är ett krav där du haft resultat- och budgetansvar vilket gett dig en god ekonomisk förståelse. Vidare har du goda kunskaper i de lagar och förordningar som reglerar kommunal och offentlig verksamhet samt ekonomistyrning och samhällsutveckling.

Tjänsten som kommunchef i Norbergs kommun är på heltid och anställningsformen är tillsvidare.

Befattningen som kommunchef är säkerhetsklassad, varför godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen är en förutsättning för anställning. Detta innebär även krav på svenskt medborgarskap.

Vi har valt att själva genomföra rekryteringsprocessen och undanber oss alla former av erbjudande från annonserings- och bemannings-/rekryteringsföretag.

Du erbjuds en fantastisk möjlighet att ta över rodret i en liten kommun med stora möjligheter. Välkommen med din ansökan!
  
Körkort klass B - Bil.
 
Anställningsvillkor 
Varaktighet/Arbetstid: Heltid / Tillsvidare
Lön: Månadslön 
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2020-03-29
Ange referens: LK04/20
 
Kontaktpersoner
Kommunalråd
Johanna Odö
0223-291 17

HR-chef
Sonja Eriksson
0223-292 94

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Johanna Odö
0223-291 17
Sonja Eriksson
0223-292 94
Referensnummer: LK04/20
Sista ansökningsdag: 29 mars 2020
Publicerad: 10 mars 2020 kl 09:03
Uppdaterad: 10 mars 2020 kl 09:10

Ny på jobbet Visa alla

Anna Quarnström

Förbundsjurist Synskadades riksförbund

Ardiana Demjaha

Stadsbyggnadschef Staffanstorps kommun

Birgitta Edfast

Hr-chef på HSB Malmö

2 lediga jobb just nu

 • Kommunchef

  1 dag kvar
  Norbergs kommun
  Sista ansökan: 29 mar
 • Socialchef

  1 dag kvar
  Mora kommun
  Sista ansökan: 29 mar